Yleistä Mobile Studion käyttämisestä

UbiCastin Mobile Studiot on tehty laadukkaan web videolähetyksen ja videotallenteen tekemiseen erillaisista tapahtumista, seminaareista, julkisista tilaisuuksista, lehdistötilaisuuksita, oppitunneilta ja luennoilta. Esimerkiksi mobiili yksikkö on paketoitu jämäkkään iskuilta suojattuun laukkuun, jolla koko järjestelmän siirtäminen tapahtuu helposti ja nopeasti paikasta toiseen. Vaihtoehtoisena ratkaisuna on myös mahdollista asentaa laitteet suoraan tilassa olevaan pöytään tai kaappiin rack tyyppisesti.

capture

Tilassa olevat esityslaitteet ja äänilähteet voidaan kytkeä helposti standardiliittimillä Mobile Studioon. Lisäksi tilaan asetetaan Full HD videokamera, joka taltioi puhujien ja esiintyjien presentaatiot ensin yleiskuvana ja kohdennettuna videona puhujaan järjestelmän seurantajärjestelmän avulla. Eli koko lähetysjärjestelmä on helppokäyttöinen ja tuottaa verkkoon täyttä HD videota käyttäjän niin halutessaan.

Total’s requirements match well with the functionality brought by the EasyCast Studio : to automatically produce high quality content so that the trainer can concentrate on his training session and not on the technology that is digitizing it. Tanguy Yu, UbiCast C.E.O

mobile studio
Ubicast Mobile Studio

Helppoa videomateriaalin tekoa

Mobile Studio on kokonaisvaltainen ratkaisu niin teknisesti kuin ohjelmallisesti aina verkkojulkaisussa käytettävään UbiCast videopalveluun asti.

Mobile Studio toimii UbiCastin helppokäyttöisellä käyttöliittymällä (käyttökieli englanti ja ranska), joka on linux pohjainen. Tämä kokonaan omalla ns. käyttöjärjestelmällä toimiva lähetys- ja tallennus asema on käyttövarma, koska käyttäjä ei voi asentaa järjestelmään omia ohjelmia, jotka häiritsisivät kokonaisuuden toimivuutta.

start screen
EasyCast ohjelman aloitusikkuna, jota sormella koskettaen ohjataan.

 

Kosketusnäytössä on kaksi perustoimintoa; Record tai Publish. Kosketusnäyttö mahdollistaa täten järjestelmän hallinnan hyvin yksinkertaisesti sormella hallinnoitavaksi. Tehtyjen materiaalien editointi ja julkaiseminen voidaan tehdä järjestelmässä itsessään heti tallentamisen jälkeen tai joiltain osin vielä itse videopalvelimellakin. Eri videoleikkeiden yhdistäminen onnistuu helposti itse laitteessa ja videoon voidaan liittää erilaisia metatietoja hakutoimintojen tehostamiseksi.